Het kopen van Digitale valuta

Wanneer je Digitale valuta wilt aanschaffen doe je dit doorgaans bij een Broker en/of Exchange. Bitcoinmeester is zo een Broker, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer!

Cryptocurrency Broker

Een Broker speciaal voor digitale valuta wordt ook wel een cryptocurrency broker genoemd. En van deze cryptocurrency brokers zijn er een aantal, met allemaal hun eigen eigenschappen en voor- en nadelen. Zo heeft de broker Bitvavo onlangs haar tradingfees weer verlaagt, heeft de broker BLOX een aantal nieuwe cryptocurrencies toegevoegd en is de broker Coinmerce in een volledig nieuw jasje gestoken. 

In bovenstaande tabel zijn goed de onderlinge verschillen tussen de cryptocurrency brokers waar te nemen. Zo is bijvoorbeeld Bitvavo de goedkoopste broker en biedt Bitcoinmeester de meeste digitale valuta aan. Bij alle Brokers is het mogelijk om met iDEAL en bankoverschrijving te betalen en is er een Nederlandse helpdesk aanwezig. 

Cryptocurrency Exchange

Naast cryptocurrency brokers waar je jouw digitale valuta kunt aanschaffen, bestaan er ook nog zgn cryptocurrency exchanges. Het verschil zit hem erin dat je bij een broker tegen een vast bedrag jouw valuta koopt, daar het op een exchange een spel is van vraag en aanbod. Doorgaans gebruikt men een exchange ook meer om echt op te handelen. Wel zijn er net zoals bij brokers verschillende exchanges met ook allen hun specifieke eigenschappen en voor- en nadelen. 

crypto list

De grootste exchange voor digitale valuta op dit moment is de Binance Exchange, op de voet gevolgd door nummer twee Bybit. Dit platform heeft onlangs een hele verandering ondergaan en zit Binance op de hielen. Het laatste platform is Etoro, een van oorsprong platform waarop alleen maar aandelen werden verhandeld. Maar Etoro heeft onlangs ook de overstap gemaakt en biedt nu dus ook digitale valuta aan.